طراحی قالب پلاستیک
در دنیای امروز استفاده از پلاستیک برای ساخت محصولات روزمره بسیار رایج است. یکی از دلایل آن امکان ایجاد تنوع در طراحی محصولات است. پلیمرها را به روش های متعددی میتوان شکل داد. یکی از راحت ترین، پر مصرف ترین و مهم ترین روشهای رایج برای شکل دادن به پلیمرها استفاده از روش تزریق پلاستیک است. دستگاه تزریق پلاستیک امروزه به طور گستردهای در ساخت و شکلدهی قطعات مختلف از ساخت اسباببازی تا قسمتهای پلاستیکی بدنه خودرو، بسته بندیها و… کاربرد دارد.
یکی از نیازهای اولیه برای هر قالب که در یک ماشین تزریق با پران اتوماتیک به کار میرود این است که قطعات قالبگیری به صورت اتوماتیک طوری بیرون انداخته شوند که نیازی به عملیات نهایی اضافی (برش راهگاه تغذیه، ماشینکاری نهایی و … ) نباشد. طراحی قالب تزریق به عواملی مانند طرح قطعه، شرایط مورد نیاز، تعداد سفارش، تعداد قطعات و زمان بستگی دارد.
اصول طراحی قطعه پلاستیکی در روش تزریق
یکی از موارد مهم و قابل توجه در فرآیند طراحی محصول، توجه به روش ساخت آن است. در طراحی قطعهای که به روش تزریق پلاستیک ساخته میشود نیز باید ملاحظاتی را در نظر داشته باشیم. رعایت این موارد موجب میشود که قطعه نهایی بیشترین کیفیت را از نظر فرم ظاهری، استحکام و عملکرد قطعه در مجموعه قطعات داشته باشد.
طراحی و ساخت قالب پلاستیک نیازمند دانش و تجربه بسیار بالا در تولید قالب های صنعتی می باشد؛ و برای ساخت این نوع قالب ها شما باید در ابتدا مدل قطعه پلاستیکی را طراحی نمایید.
طراحی و تولید قالب پلاستیک نیازمند انجام یک سری اصول سیستماتیک می باشد که با استفاده از این اصول میتوان بهترین قالب های تولید پلاستیک را ساخت و روانه بازار کرد.
در طراحی و ساخت قالب پلاستیک شما باید موارد گوناگونی را در نظر بگیرید. مواردی از قبیل:
- جنس قطعه پلاستیکی
- شکل هندسی قطعه
- تعداد حفره ها
- اندازه قطعه پلاستیکی
- پیچیدگی قطعه پلاستیکی
- تعداد تیراژ تولید قطعه پلاستیکی
- نوع دستگاه تزریق مورد استفاده
و ده ها مورد دیگر که باید در طراحی قالب پلاستیک مورد بررسی قرار گیرد.
در تولید قالب پلاستیکی باید در ابتدا مدل قطعه به صورت نرم افزاری طراحی شده و تمام بخش های آن مورد بررسی و بازبینی دقیق قرار گیرد.
بعد از طراحی های نرم افزار باید شکل ظاهری و جنس قالب مشخص شود. بعد از انجام این مواد می توان نسبت به ساخت قالب پلاستیکی اقدام کرد.
تمامی این موارد به انضمام موارد بسیار دیگر که ذکر نشد در واحد طراحی شرکت میسادا برای بهترین طراحی قالب جهت ساخت قالبی با کیفیت لحاظ میگردد.
طراحی قالب:
شرکت مهرسا صنعت دانش با استفاده از روشهای نوین طراحی قطعه و قالب و استفاده از تکنیکهای خاص برای ساخت انواع قالب در نزد مشتریان خود شهرت فراوان دارد. یکی از روشهای طراحی، روش
DFMA (Design For (Manufacturing and Assembly) است که معنی طراحی برای ساخت و مونتاژ میباشد، که در این روش سهولت ساخت و دقت مونتاژی قطعات قالب مورد نظر میباشد. با استفاده از این روش قالبها به صورت دقیق و راحت ساخته و مونتاژ میشوند و کاربر جهت تعمیر و نگهداری از قالب در حین فرآیند تزریق به راحتی میتواند از قالب استفاده نماید. در واحد طراحی و مهندسی شرکت مهرسا صنعت دانش از ابتداییترین مراحل کار تا هنگام تزریق قطعه جهت سهولت کاربر، قالب در دستگاه تزریق مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار میگیرد و براساس آن قالب طراحی و ساخته میشود. علاوه بر این برای طراحی یک قالب مناسب عوامل دیگری دخیل هستند که میتوان به طراحی درست قطعه، شرایط مورد نیاز تزریق، تعداد قطعه و زمان ساخت قالب اشاره کرد که طراحان شرکت مهرسا صنعت دانش با اطلاعات دقیقی که از مشتریان دریافت میکنند میتوانند بهترین پیشنهاد و طرح را ارائه دهند.